Concurs „Cea mai bună idee inovațională”

marţi, 15 noiembrie 2016

Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic a lansat concursul: „Cea mai bună idee inovațională” cu scopul de a susține și a promova ideile tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, contribuind astfel la dezvoltarea social-economică a țării, precum și la identificarea celei mai viabile idei de afacere în domeniul inovațiilor.

La concurs se pot înscrie studenții, masteranzii, doctoranzii sau tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, care au o idee inovațională de afacere și pe care doresc să o inițieze sau să o dezvolte în următoarele domenii: Materiale, tehnologii și produse inovative, Tehnologii informaționale, Eficiență energetică și valorificarea surselor de energie regenerabilă, Biomedicină și sănătate, Biotehnologii și industria alimentară.

Concursul include trei etape: prezentarea de către participant a ideii de afacere în fața comisiei de experți, evaluarea dosarelor depuse, ceremonia de premiere. Evenimentul este preconizat pentru data de 14 decembrie.

Toți doritorii de a se înscrie la concurs, sunt invitați să depună următoarele documente:

1. Cerere-tip de participare

2. Descrierea planului de afaceri conform criteriilor de prezentare

Evaluarea se efectuează inclusiv în baza prezentării ideii inovaționale în fața comisiei de evaluare de către autorul/autorii proiectului. Participanții trebuie să respecte termenul limită de prezentare a dosarelor.

La solicitarea organizatorilor, participanții trebuie să prezinte acte oficiale sau alte dovezi care să demonstreze veridicitatea informațiilor. În cazul depistării informației false sau plagiate, dosarele vor fi excluse din concurs.

Câștigătorul concursului va obține premiul de 10 mii de lei și va fi înscris automat în concursul proiectelor de transfer tehnologic, obținând astfel o finanțare de un milion de lei pentru implementarea ideii inovaționale de afacere, pentru locul II vor fi oferite 7 mii de lei, locul III – 5 mii de lei, iar locul IV – 2 mii de lei.

Dosarele de participare se vor depune personal la sediul instituției (mun. Chișinău, str. Miorița, nr. 5, et. 4) sau pe adresa de email concurs@aitt.md până la 5 decembrie 2016.

Pentru mai multe detalii accesați www.aitt.md sau telefonați la numerele de telefon: 022 882 565, 022 882 568.

Concursul este organizat în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

Pentru a participa în concurs, doritorii trebuie să completeze Certificatul de participare și să urmeze toți pașii incluși în Apelul de participare.